3 filme care te fac să îți reconsideri realitatea

Un film bun, ca orice formă de artă, este cel care îți deschide o perspectivă nouă asupra realității.

Dintre sutele de filme pe care le-am văzut am câteva la care revin mereu din diverse motive. Cele trei de mai jos sunt cele care mă ajută să îmi pun întrebări.

Jeux d’enfants (2003, cu Marion Cotillard, Guillaume Canet) – filmul perfect pentru zilele când găsești viaţa reală prea plictisitoare. Jocul dus la extrem de Sophie și Julien, împletit cu povestea lor de dragoste, este redat minunat, te face să uiți de probleme și îți amintește de copilărie. Fără a fi siropos și comercial, mesajul este unul hedonist, presărat cu comportamente antisociale, care șochează pentru a amuza și deconecta de la gândurile de zi cu zi.

Devil’s Advocate (1997, cu Charlize Theron, Al Pacino, Keanu Reeves) – am revăzut filmul acesta în momentele în care aveam nevoie de un impuls. Este o poveste despre putere și despre ce sunt oamenii capabili să facă pentru a o obține. Ți se amintește să nu uiți cine ești și în ce crezi, chiar dacă ai parte de un succes năucitor.

Fight Club (1999, cu Brad Pitt, Edward Norton) – o altă fugă de realitate, de data asta fiind tema centrală a filmului. Ca și romanul lui Chuck Palahniuk, este plin de replici numai bune de ținut minte și de citat, despre revolta împotriva consumerismului și constrângerilor sociale. Povestea are un ritm energic, te trezeşte din comoditate și eu o găsesc extrem de motivantă. Recomand și cartea, înaine de a vedea filmul.

Oricare ar fi preferatul vostru, vă doresc să găsiți mesajul care vi se potrivește.

One thought on “3 filme care te fac să îți reconsideri realitatea

  1. Chiar asa este : Un film bun, ca orice formă de artă, este cel care îți deschide o perspectivă nouă asupra realității

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s